جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

آشنایی با اجزای اصلی پرینتر و کاربرد هریک از آن ها

اجزای اصلی پرینتر در تمامی پرینترها اعم از هر نوع و مدلی مشترک هستند. هرچند ممکن است در برخی مدل های جدیدتر برخی از اجزای اصلی پرینتر حذف شده یا تغییر شکل داده باشند، اما به طور کلی لیستی از قطعات اصلی پرینتر وجود دارد آشنایی با آن و کاربرد این قطعات به کاربر کمک می کند در صورتی که در هنگام کار با پرینتر با مشکلی مواجه شد با توجه به نوع اختلال تا حدودی منبع ایراد را مشخص کرده و به تعمیر آن بپردازد.

در مواردی که تعمیر پرینتر توسط کاربر ممکن نیست نیز آشنایی با کاربرد قطعات پرینتر می تواند موجب شود که کاربر توضیحات لازم را به صورت کامل و مشخص به تکنسین تعمیرات بدهد تا فرآیند تعمیر پرینتر سریع تر صورت گیرد. در این مقاله قصد داریم شما را با این قطعات اصلی و همچنین کاربرد هر یک از آن ها آشنا کنیم.

در صورتی که در عملکرد پرینتر شما ایرادی رخ داده می توانید با مراجعه یا تماس با نمایندگی اچ پی مرکز سخت افزار ایران، درخواست اعزام تکنسین برای تعمیر پرینتر را ثبت نمایید. تکنسین های فنی این مرکز در اولین فرصت به محل شما اعزام شده و با استفاده از ابزارآلات پیشرفته به تعمیر پرینتر می پردازند.

اجزای اصلی پرینتر

معرفی اجزای اصلی پرینتر

1. برد پاور یا power board

برد پاور بخشی از قطعات اصلی پرینتر است که در اولین مرحله کار با آن یعنی روشن شدن پرینتر نقش دارد. برد پاور منبع تغذیه دستگاه است و وظیفه برق رسانی به قطعاتی الکترونیکی دستگاه را بر عهده دارد. برق رسانی توسط برد پاور به اجزای اصلی پرینتر می تواند به صورت مستقیم یا با کمک برد انجین یا high voltage باشد که در این روش از یک کابل رابط استفاده می شود.

این بخش از قطعات پرینتر دو نقش را بر عهده دارند، ذخیره برق در خود و برق رسانی به قطعات دیگر پرینتر به صورت هم زمان. از آن جا که این بخش نقش اصلی را در روشن شدن دستگاه ایفا می کند، هرگونه ایراد در آن می تواند از روشن شدن دستگاه جلوگیری کند.

2. برد فرمتر یا formatter یکی از اجزای اصلی پرینتر

این بخش معادل مین برد در لپ تاپ بوده و یکی از مهم ترین اجزای اصلی پرینتر محسوب می شود. برد فرمتر مغز پرینتر بوده و فرمان ها را هماهنگ می کند. در واقع این دسته از قطعات پرینتر هستند که دستورات را از کامپیوتر گرفته و با رساندن آن به دیگر قطعات، وظیفه هر بخش را مشخص می کند.

در صورتی که متوجه شدید این بخش در پرینتر شما با اختلال مواجه شده می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تعمیر برد فرمتر پرینتر اچ پی که در همین زمینه نگارش شده است را مطالعه فرمایید.

3. برد های ولتاژ یا high voltage

این بخش نیز یکی دیگر از قطعات پرینتر است که در چاپگرهای لیزری یافت می شود. نقش این قطعه در برقراری اتصالات بر روی کارتریج و یونیت درام خلاصه می شود و به وسیله انرژی برقی که از برد پاور می گیرد این اتصالات را حفظ می کند.

به عبارتی دیگر این بردهای های ولتاژ هستند که برق گرفته شده از پاور را به یونیت درام و کارتریج انتقال می دهند. از همین رو می توان گفت که ایراد در این دسته از قطعات اصلی پرینتر موجب کمرنگ شدن یا حتی سیاه یا سفید شدن تصویر چاپ شده بر روی برگه می شوند.

4. کاغذکش و عملکرد آن در چاپگرها

همانطور که تا حدودی از اسم این قطعه مشخص است وظیفه این دسته از اجزای اصلی پرینتر در کشیدن، برداشتن یا همان پیکاپ کاغذ خلاصه می شود. این بخش دستورات را از برد فرمتر گرفته و با انتقال این دستورات به موتور و چرخ دنده ها در نهایت موجب حرکت کاغذ از کاست به درون دستگاه چاپگر می شود.

در برخی مدل های لیزری در کنار چرخ دنده های کاغذکش گروه دیگری از قطعات پرینتر به نام سلونوئید یا کلاچ نیز وجود دارد که با قطع و وصل شدن خود به هدایت کاغذ کمک می کند. خرابی سلنوئید موجب می شود که حرکت کاغذ در داخل دستگاه با ایراد مواجه شود.

به همین علت در مواردی که ایرادی در سلنوئید وجود دارد کاربر متوجه می شود که چندین کاغذ به صورت هم زمان به درون دستگاه کشیده می شوند یا حتی ممکن است کاغذ به داخل پرینتر سر بخورد.

اجزای اصلی پرینتر

5. درام پرینتر از اجزای اصلی پرینتر

درام یکی از اجزای اصلی پرینترهای لیزری است که در مرحله آخر چاپ وارد عمل شده و وظیفه انتقال دادن تصویر از پرینتر لیزری به کاغذ برای تولید تصویر خروجی نهایی را بر عهده دارد. جنس این بخش از سلنیوم بوده و از مواد هادی جریان برق حساس به نور پوشیده شده است.

عملکرد این قطعه به این صورت است که نور یا لیزر تابیده شده بر روی صفحه ورودی را در خود ذخیره کرده و در نهایت برای انجام عمل چاپ آن را به لایه خارجی درام می تاباند که این امر موجب مثبت شدن بار الکتریکی درام می شود. درام به دلیل وجود بار مثبت تونر را به خود جذب کرده و تونر به بخش هایی که بار مثبت دارند می چسبد.

در نهایت درام این تونر را به روی کاغذ منتقل کرده و تصویر مورد نظر کاربر بر روی برگه خروجی نقش می بندد. درام از قطعات اصلی پرینترهای لیزری است که در ایجاد تصویر واضح و شفاف نقش مهمی ایفا می کند. بنابراین در صورتی که در کیفیت تصویر خروجی مشکلی به وجود بیاید احتمالا دستگاه نیاز به تعویض درام دارد. مقاله تعمیر درام پرینتر hp به شما کمک می کند تا در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

6. فیوزینگ و عملکرد آن

فیوزینگ یکی دیگر از اجزای اصلی پرینتر ها است که از یک المنت گرم کننده، فیوزر فیلم و پرس رولر تشکیل شده است. این بخش از قطعات اصلی پرینتر مسئول گرم کردن تونر پاشیده شده بر روی کاغذ، پختن آن و در نتیجه حک شدن آن می شود. در نهایت برگه چاپ شده توسط غلطک های خروجی از دستگاه خارج می شود.

علت گرم بودن کاغذی که از خروجی پرینتر خارج می شود نیز همین حرارت ایجاد شده توسط فیوزینگ است. از پدیدار شدن خط های اضافی بر روی برگه خروجی می توان به عنوان یکی از نشانه های خرابی فیوزینگ نام برد. البته این مساله صد در صد نبوده و برای اطمینان بیشتر و در صورت لزوم تعمیر یا تعویض فیوزینگ از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

خرابی های به وجود آمده در این گروه از قطعات پرینتر می تواند مربوط به قطعه ای خاص یا کل فیوزینگ باشد که در چنین مواردی تکنسین تعمیرات پس از بررسی و عیب یابی دستگاه در مورد نحوه تعمیر آن تصمیم گیری کرده و کاربر را در جریان راهکار مناسب جهت تعمیرات قرار می دهد.

7. فوم رولر پرینتر

با وجود آن که فوم رولر به عنوان یکی از اجزای اصلی پرینتر شناخته می شود باید گفت که این قطعه از قطعات اصلی کارتریج محسوب می شود. این جزء از قطعات اصلی پرینتر در دسته قطعات مصرفی دسته بندی می شود، به این معنی که پس از مدتی طول عمر آن به اتمام رسیده و باید با یک فوم رولر جدید تعویض شود.

عمر این دسته از قطعات پرینتر بین 25000 تا 35000 برگه است و پس از این مدت باید تعویض شود. تعویض فوم رولر می تواند تنها محدود به همین قطعه بوده یا با تعویض کل اجزای کارتریج انجام شود. این بخش یک رولر باریک است که قطری بین 10 الی 15 سانتی متر داشته و در شارژ کردن درام نقش دارد.

همانطور که پیشتر گفته شد عملکرد صحیح پرینتر به شارژ شدن درام بستگی دارد و از همین رو فوم رولر نیز یکی از عوامل مهم در تعیین کیفیت چاپ خروجی است. محل قرارگیری این قطعه بر روی درام است و با چرخش خود بر روی سطح درام، موجب انتقال جریان الکتریکی و شارژ شدن درام می شود. تمیز نشدن درام به صورت کامل تمیز نشده باشد موجب می شود که عملکرد فوم رولر نیز با ایراد مواجه می شود.

فوم رولر پرینتر

8. مگنت رولر پرینتر

مگنت رولر نیز همانند برخی از اجزای اصلی پرینتر، مانند فوم رولر که پیشتر از آن نام بردیم، یکی از بخش های کارتریج محسوب می شود. این قطعه در دستگاه های کپی نیز وجود دارد و به شکل استوانه ای مخروطی با قطر کمتر از طول قابل مشاهده است.

از نظر شکل ظاهری این قطعه تا حدودی شبیه به فوم رولر است و در دستگاه های مختلف می تواند اندازه های متفاوتی داشته باشد. نقش این قطعه این است که با کمک جریانات الکتریکی موجود در خود، موجب انتقال پودر تونر به درام شود و میزان مناسبی از تونر به درام بچسبد.

9. هد پرینتر یا هد کارتریج

هد پرینتر یکی از اجزای اصلی پرینتر است که در انواع جوهر افشان یافت می شود. این دسته از قطعات اصلی پرینتر بر روی خود منافذی دارد که موجب انتقال جوهر بر روی برگه مورد نظر می شود. وجود این منافذ در عملکرد پرینتر بسیار مهم است و در صورتی که در هنگام پر کردن کارتریج این منفذها مسدود شوند امکان انتقال جوهر بر روی برگه نخواهد بود و در نتیجه برگه خروجی کیفیت چاپ بسیار پایینی خواهد داشت.

10. بلید پرینتر

بلید در واقع همان قطعه ای است که اثرات تونر اضافی به جا مانده بر روی درام را تمیز می کند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم در صورتی که قطرات تونر بر روی درام به جا مانده باشد شرایط مناسب برای شارژ الکتریکی این قطعه فراهم نبوده و در نتیجه کیفیت چاپ پایین خواهد آمد.

بلید که یکی از اجزای اصلی پرینتر است و عموما از جنس پلاستیک یا فولاد ساخته می شود در این مرحله به کمک درام آمده و علاوه بر تمیز کردن آن، موجب کنترل تونر بر روی مگنت و نگه داشتن تونر بر روی درام نیز می شود.

در سر بلید عموما یک قطعه پلاستیکی وجود دارد که بیشتر آسیب های مربوط به این قطعه در آن بخش رخ می دهد. خراب شدن بلید در نهایت موجب اختلال در روند فوم رولر نیز شده و فرآیند چاپ را با ایراد مواجه می کند.

11. کارتریج، آخرین مورد از اجزای اصلی پرینتر

مواد مصرفی مورد استفاده در چاپگرهای نوع سوزنی، لیزری و حرارتی کارتریج است. این بخش از اجزای اصلی پرینتر بسته به نوع پرینتر در انواع مختلفی عرضه شده و مورد استفاده قرار می گیرند. به طوری که کارتریج در انواع لیزری به صورت پودری، در انواع جوهر افشان به صورت مایع و در چاپگرهای سوزنی ریبون است.

 

5/5 (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید