اگر از کاربران انواع مدل پرینترهای جوهرافشان به خصوص برند hp باشید حتما می دانید که یکی از کارهای ضروری که باید برای این دستگاه ها انجام دهید، هواگیری کارتریج های جوهرافشان اچ پی است. اینکار زمانی ضرورت دارد که به دلیل جمع شدن هوا در مخزن رنگ پرینتر یا کارتریج دستگاه، کیفیت چاپ به میزان قابل توجهی کم شده است.
بنابراین باید با هواگیری آن مجددا عملکرد دستگاه را به حالت قبل بازگرداند. هوا گرفتن پرینترهای جوهرافشان بیشتر مربوط به آن دسته از دستگاه هایی است که مخزن جوهر آنها به صورت جداگانه روی دستگاه نصب است.
در خصوص این مخزن های رنگ خصوصا اگر کیفیت شان پایین باشد، احتمال هوا گرفتن شان بسیار زیاد است. این هوا ممکن است در مخزن، شیلنگ انتقال رنگ یا حتی کارتریج دستگاه جمع شود. در نتیجه هواگیری دستگاه بسیار مهم است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با نحوه هواگیری کارتریج های جوهرافشان اچ پی آشنا کنیم.
چطور زمان هواگیری کارتریج های جوهرافشان را تشخیص دهیم؟
اولین قدم مهم در هواگیری این دستگاه ها، تشخیص زمانی است که پرینتر شما به هواگیری نیاز دارد. در کل به عنوان یک کاربر پرینتر باید بدانید که چه زمانی دستگاه شما به سرویس شدن نیاز دارد و یکی از این سرویس های ضروری نیز هواگیری پرینتر است.
معمولا زمانی که کیفیت چاپ به میزان زیادی کاهش می یابد، خصوصا در دستگاه هایی که از مخزن رنگ برای آنها استفاده شده است، باید مخزن، کارتریج و شیلنگ انتقال رنگ را از بابت هواگرفتگی بررسی کرد.
در واقع کمرنگ شدن چاپ یا پرینت نشدن بخشی از صفحه می تواند نشانه ای از هوا گرفتن دستگاه شما باشد. در صورتی که شیلنگ های انتقال جوهر دارای بخش های خالی از جوهر باشند یا اگر در طول شیلنگ حباب های هوا را مشاهده کردید، می توانید تشخیص دهید که مخزن هوا گرفته و نیاز به هواگیری کارتریج های جوهرافشان است. در بسیاری از مواقع همین هواگیری ساده می تواند جایگزین تعمیرات پرینتر اچ پی شود و به سادگی مشکلات دستگاه را برطرف کند.
مراحل هواگیری کارتریج و مخزن رنگ پرینتر
در کل هواگیری کارتریج های جوهرافشان اچ پی کار چندان سخت و پیچیده ای نیست و خود کاربران هم می توانند به راحتی آن را انجام دهند. برای این منظور با دقت باید درپوش بالای کارتریج را برداشت و از یک سرنگ برای هواگیری استفاده کرد. نوک سرنگ را به آرامی به داخل کارتریج ببرید و سوپاپ آن را به حالت مکش رو به بیرون، به سمت بالا بکشید.
علت وصل نشدن پرینتر به لپ تاپ چیست؟ با مطالعه این مقاله همراه من باش
این کار را برای بخش های مختلف مخزن هم انجام دهید تا جایی که مقداری از جوهر نیز وارد سرنگ شود. حالا سرنگ را خارج کرده و درب کارتریج را ببندید. به همین راحتی هواگیری دستگاه انجام می شود و مجددا با تست دستگاه متوجه می شوید که کیفیت چاپ به حالت قبل بازگشته است. فقط دقت کنید که این کار را با دقت کامل انجام دهید تا مشکلی برای کارتریج و دستگاه به وجود نیاید. خصوصا مطمئن شوید که از یک سرنگ نو و تمیز برای انجام هواگیری استفاده کنید تا کیفیت جوهر دچار مشکل نشود.