اشتراک گذاری

علائم سوختن CPU لپ تاپ

مطمئنا کسب آگاهی از علائم سوختن CPU لپ تاپ برای تمام کاربران مفید و ضروری است. چرا که سی پی یو قطعه ای بسیار حیاتی در لپ تاپ بوده و خرابی آن می تواند لپ تاپ را با مشکلات جدی روبرو کند و سیستم را از کار بیاندازد. در صورتی که سی پی یو لپ تاپ شما نیز دچار مشکل شده و به دنبال نشانه های سوختگی سی پی یو هستید، می توانید ما را در ادامه دنبال نمایید.

علائم سوختن CPU لپ تاپ

بررسی علائم سوختن CPU لپ تاپ

در این بخش به بیان علائم سوختن CPU لپ تاپ اشاره می کنیم تا بتوانید با بررسی این موارد به مشکل سیستم خود پی ببرید. این علائم از قرار زیر هستند. برا رفع مشکل با کارشناسان ما نمایندگی تعمیر لپ تاپ اچ پی تماس بگیرید.

1.خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

زمانی که با خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر روبرو می شوید، باید خرابی یا سوختگی سی پی یو را مورد بررسی قرار دهید. به همین منظور لازم است برای عیب یابی این قطعه، در نحوه عیب یابی آن و تشخیص ایراد سیستم، دارای مهارت کافی باشید.

یکی از عوامل اصلی خاموشی ناگهانی لپ تاپ، مربوط به بالا رفتن دمای CPU می شود. ممکن است در ابتدای بروز مشکل یک یا چند خاموشی ناگهانی اتفاق بیفتد اما به مرور این شرایط بدتر شده و تعداد خاموشی ها نیز افزایش می یابد. بنابراین لازم است نسبت به سیستم خنک کننده دستگاه و تنظیم دمای پردازنده حساسیت زیادی داشته باشید.

2. مشکلات راه اندازی لپ تاپ

یکی دیگر از علائم سوختن CPU لپ تاپ، مربوط به مشکلات راه اندازی سیستم است. زمانی که اقدام به روشن کردن لپ تاپ می کنید، ابتدا BIOS POST را مشاهده خواهید کرد. در واقع نمایش BIOS POST نشان می دهد که سخت افزار های لپ تاپ سالم هستند و یا دچار ایراداتی شده اند.

شاید برایتان مفید باشد: تعمیر مک بوک

چنانچه در روند BIOS POST مشکلی وجود نداشته باشد، باید سیستم بدون مشکل بوت شود. اما اگر سیستم بوت نشده و پیغام خطایی نمایش می دهد، باید آن را بررسی کنید. همچنین ممکن است سیستم به درستی بوت شود، اما به صورت ناگهانی فریز کرده و مجددا راه اندازی شود که باید به بررسی سوختگی سی پی یو بپردازید.

علائم سوختن CPU لپ تاپ چیست

3. روشن نشدن لپ تاپ

روشن نشدن لپ تاپ را می توان یکی از علائم سوختن CPU لپ تاپ به شمار آورد. در این حالت ممکن است با فشار دادن دکمه روشن/ خاموش متوجه شوید که کامپیوتر روشن نمی شود. همچنین ممکن است برای چند ثانیه سیستم روشن شده و مجددا خاموش شود. به این ترتیب باید پردازنده را مورد بررسی قرار دهید تا علت مشکل را پیدا کنید.

4. فریز شدن یا انجماد سیستم

یکی از مشکلات رایج لپ تاپ که بسیار آزار دهنده است، مربوط به فریز شدن سیستم است. این حالت یکی از علائم سوختن CPU لپ تاپ بوده و ممکن است به صورت تصادفی در هنگام کار با سیستم و یا حالت بیکار رایانه رخ دهد. این مشکل ممکن است ناشی از ایرادات سخت افزاری یا نرم افزاری مختلفی باشد که باید آن را به درستی عیب یابی کرده و برطرف کنید.

👈 چگونه با مشکل صفحه آبی لپ تاپ اچ پی مبارزه کنیم اگه سوال تو هم هست پس خوندن این مطلب و از دست نده 😉

5. نمایش صفحه آبی مرگ

صفحه آبی مرگ یکی از علائم سوختن CPU لپ تاپ بوده که خطای مهلکی به شمار می رود. این صفحه را زمانی مشاهده می کنید که سیستم عامل متوقف شده و به دلیل ایرادات سخت افزاری و یا سوختگی سی پی یو قادر به عملکرد صحیح نباشد. در این شرایط با صفحه آبی مرگ، یک کد خطا نیز نمایش داده می شود که نشان دهنده دلیل بروز این مشکل است.

تشخیص علائم سوختن CPU لپ تاپ

6. بوق زدن لپ تاپ

زمانی که یکی از قطعات سخت افزار در سیستم شما دچار خرابی شود، بوق های کوتاه یا بلندی به گوش شما می رسد. این بوق ها که از طریق مادربرد تولید می شوند، نشان دهنده بروز مشکل در لپ تاپ هستند و باید برای رفع آن ها بکوشید.

7. بررسی ظاهر

با مشاهده ظاهر مادربرد می توانید به علائم سوختن CPU لپ تاپ پی ببرید. زمانی که پردازنده بیش از حد گرم می شود، ظاهر آن حالت سوختگی پیدا می کند. همچنین برد مداری که در اطراف سوکت پردازنده وجود دارد، ظاهر سوختگی پیدا می کند. در صورتی که این سوختگی ها گسترده و شدید باشند، باید نسبت به تعویض مادربرد و یا حتی کامپیوتر اقدام نمایید.

8. گرم شدن بیش از حد سی پی یو

از دیگر علائم سوختن CPU لپ تاپ مربوط به گرم شدن بیش از حد سی پی یو است که می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. از انجا که پردازنده دارای سیستم خنک کننده است، می تواند گرمای دستگاه را از بین برده و پردازنده را از آسیب حفظ کند.

در صورتی که به عملکرد فن لپ تاپ خود مشکوک هستید، باید سریعا آن را بررسی کرده و مشکل را رفع کنید. چرا که گرم شدن بیش از حد می تواند پردازنده و سایر قطعات داخلی سیستم را دچار ایراد کند و عملکرد لپ تاپ را با مشکلات جدی روبرو سازد.

9. قفل شدن سیستم

یکی دیگر از علائم سوختن CPU لپ تاپ، قفل شدن آن است که پیش از خاموشی کامپیوتر و با گرم شدن سیستم رخ می دهد. چنانچه سیستم شما برخی از موارد را قفل کرده و گیر می کند، باید سی پی یو را به دقت مورد بررسی قرار دهید.

10. خاموش شدن مکرر لپ تاپ

یکی از علائم سوختگی سی پی یو که بسیار رایج است، خاموشی مکرر لپ تاپ است. زمانی که پردازنده بیش از حد داغ می شود، دچار خرابی های گسترده ای می شود. با توجه به اینکه گرمای سی پی یو توسط فن خنک کننده دفع می شود، خرابی یا مسدود شدن فن باعث ماندگاری هوای گرم در سیستم می شود. در نهایت پردازنده تا حد غیر قابل تحمل داغ شده و به این ترتیب برای جلوگیری از آسیب های بیشتر به سی پی یو، مادربرد وارد عمل شده و سیستم را خاموش می کند.

راهکارهای رفع مشکل سوختن CPU لپ تاپ

ابتدا لازم است دستگاه توسط تکنسین متخصص بررسی شود تا مشخص شود آیا واقعاً CPU آسیب دیده یا مشکل از مادربرد یا مدار تغذیه آن است. در صورت تایید خرابی، تنها راه رفع مشکل، تعویض CPU است؛ البته در لپ‌تاپ‌هایی که پردازنده به صورت BGA (لحیم شده به مادربرد) است، تعویض آن پیچیده و پرهزینه خواهد بود. پس از تعویض یا تعمیر، برای جلوگیری از تکرار مشکل، حتماً سیستم خنک‌کننده لپ‌تاپ (فن و هیت‌سینک) بررسی و در صورت نیاز سرویس یا تعویض شود. 

استفاده از کول‌پد (پایه خنک‌کننده)، تمیز کردن منظم خروجی هوای فن، جلوگیری از استفاده طولانی‌مدت در محیط‌های گرم یا روی سطوح نرم (مثل پتو و فرش) نیز به کاهش دمای CPU کمک می‌کند. همچنین بهتر است تنظیمات مدیریت انرژی ویندوز را روی حالت متعادل یا صرفه‌جویی در انرژی قرار دهید تا فشار اضافی به پردازنده وارد نشود. در نهایت، استفاده از نرم‌افزارهایی برای مانیتورینگ دمای CPU می‌تواند به شما کمک کند تا قبل از رسیدن به دماهای خطرناک، اقدامات لازم را انجام دهید.

دلایل سوختن سی پی یو لپ تاپ

سوختن سی پی یو لپ‌ تاپ می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها گرمای بیش از حد است. هنگامی که سیستم خنک‌کننده دستگاه، مانند فن‌ها و حرارت‌گیرها، به درستی کار نکند یا دچار خرابی شود، دمای سی پی یو به طور چشمگیری افزایش می‌یابد و ممکن است آسیب جدی به آن وارد کند. استفاده طولانی‌مدت از لپ‌تاپ بدون استراحت و محیط‌های گرم نیز می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند. 

علاوه بر این، نوسانات برق یا استفاده از شارژرهای ناسازگار نیز می‌تواند فشار زیادی به سی پی یو وارد کند. همچنین، اورکلاکینگ یا افزایش سرعت پردازش بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های سیستم می‌تواند به طور مستقیم به سی پی یو آسیب برساند. در نهایت، خرابی قطعات داخلی مانند مادربرد یا مشکلات باتری نیز ممکن است باعث ایجاد فشار اضافی به سی پی یو و در نتیجه سوختن آن شود.

حرارت بیش از حد

یکی از دلایل اصلی آسیب دیدن CPU لپ‌تاپ، بالا رفتن بیش از حد دمای آن است. پردازنده‌ها هنگام پردازش اطلاعات، حرارت تولید می‌کنند و اگر سیستم خنک‌کننده به‌درستی عمل نکند یا لپ‌تاپ در محیطی گرم قرار گیرد، دمای CPU به سطحی می‌رسد که می‌تواند باعث کاهش کارایی یا حتی نیم‌سوز شدن آن شود. استفاده از کول‌پد و تمیز نگه‌داشتن مسیر خروج هوا در لپ‌تاپ راهکارهایی مناسب برای پیشگیری از این مشکل هستند.

افزایش ولتاژ برق

نوسانات شدید یا افزایش ناگهانی ولتاژ برق می‌تواند به‌طور مستقیم روی سلامت CPU تأثیر بگذارد. چنین اتفاقی معمولاً در شرایطی مانند رعد و برق یا استفاده از شارژرهای غیراستاندارد رخ می‌دهد. برای محافظت از لپ‌تاپ در برابر این مشکل، استفاده از محافظ برق یا منبع تغذیه بی‌نقص اهمیت زیادی دارد.

اینو بخون حتما به کارت میاد : درایور نوری لپ تاپ اچ پی

ناپایداری ولتاژ

حتی اگر ولتاژ برق ورودی خیلی بالا نباشد، ولی دائماً تغییر کند یا به‌اصطلاح “ناپایدار” باشد، می‌تواند عملکرد پردازنده را دچار اختلال کند. این نوسانات ممکن است به مرور زمان باعث نیم‌سوز شدن یا خرابی کامل CPU شوند. این موضوع بیشتر در زمان استفاده از شارژرهای تقلبی یا پاورهای بی‌کیفیت دیده می‌شود.

مادربرد بی‌کیفیت یا معیوب

مادربرد به‌عنوان بخش مرکزی سیستم، جریان برق را به اجزای مختلف از جمله CPU منتقل می‌کند. اگر کیفیت مادربرد پایین باشد یا به هر دلیلی عملکرد آن دچار مشکل شود، ممکن است ولتاژ نادرستی به پردازنده برسد. همین موضوع باعث بروز اختلالات جدی یا حتی سوختن CPU می‌شود. استفاده از قطعات اصلی و برند معتبر برای مادربرد از بروز چنین مشکلی جلوگیری می‌کند.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

3 − 1 =