بالا نیامدن لپ تاپ HP مشکلی است که در اثر عوامل مختلف نرم افزاری و سخت افزاری ممکن است رخ دهد. بالا نیامدن لپ تاپ HP موجب می شود که تمام عملکردهای لپ تاپ از کار افتاده و عملا استفاده از آن برای کاربر غیر ممکن شود. از همین رو در صورتی که لپ تاپ بالا نیاید یا به اصطلاح بوت نشود، باید سریعا نسبت به رفع آن اقدام کرد.
در این مقاله قصد داریم به صورت کامل و جامع به بررسی علل بروز مشکل بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی و همچنین روش های حل این مساله بپردازیم. در صورتی که با روش های گفته شده موفق به رفع این اختلال نشدید، می توانید به نمایندگی اچ پی مرکز سخت افزار ایران مراجعه نمایید.
دلایل اصلی بالا نیامدن لپ تاپ HP
همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، بالا نیامدن لپ تاپ های ویندوزی می تواند دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است در اثر یک ضربه هرچند ناچیز، یکی از بخش های سخت افزاری دستگاه آسیب دیده و همین امر موجب بروز اختلال در بوت شدن لپ تاپ شود. در موارد دیگر، ممکن است آبخوردگی موجب آسیب رسیدن به قطعات حساس دستگاه و در نهایت، بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی شود.
یکی از بخش های اصلی که در اثر رطوبت یا ضربه آسیب دیده و موجب بروز اشکال در بالا آمدن لپ تاپ اچ پی می شود، هارد دستگاه است. هارد لپ تاپ نسبت به ضربه و رطوبت بسیار حساس بوده و از آنجا که تمامی اطلاعات مورد نیاز دستگاه را در خود ذخیره دارد، در صورت آسیب دیدگی این قطعه، امکان بالا آمدن لپ تاپ وجود ندارد و باید اقدام به تعمیر و تعویض هارد لپ تاپ اچ پی نمود. در موارد دیگر علت بوت نشدن لپ تاپ HP می تواند مواردی نظیر ایراد در برخی نرم افزارها، ویروسی شدن لپ تاپ و … باشد. رفع هر یک از این موارد، شیوه خاص خود را دارد که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
روش حل مشکل بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی
برای این که بتوانید مشکل بالا نیامدن لپ تاپ HP را به شیوه موثری برطرف کنید، ابتدا باید سیستم را بررسی کرده، منشا این اختلال را پیدا کرده و در نهایت به رفع آن بپردازید. در اینجا به بررسی راهکارهای کلی برای رفع اختلال بوت نشدن لپ تاپ HP می پردازیم.
جدا کردن دستگاه های جانبی
لوازم جانبی فراوانی مانند هارد دیسک، ماوس، فلش های یو اس بی و … از طریق پورت یو اس بی به لپ تاپ متصل می شوند. گاهی اوقات ممکن است همین دستگاه ها موجب بروز ناهماهنگی در سیستم و در نهایت بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی شوند. بنابراین در صورتی که با اختلال بوت نشدن لپ تاپ HP مواجه شدید، در اولین قدم بهتر است به سراغ لوازم جانبی متصل به لپ تاپ رفته و تمامی آنها را جدا کنید.
توجه داشته باشید که جدا کردن دستگاه های جانبی باید در زمانی انجام شود که دستگاه خاموش است تا آسیبی به این لوازم وارد نشود. پس از جدا کردن این بخش ها بهتر است اجازه دهید تا لپ تاپ برای چند دقیقه خاموش بماند. در نهایت مجددا سیستم را روشن کنید و بررسی کنید که آیا مشکل بالا نیامدن لپ تاپ HP برطرف شده یا خیر. در صورتی که لپ تاپ همچنان بالا نمی آمد، به سراغ روش های بعدی بروید.
غیرفعال کردن بوت سریع لپ تاپ اچ پی
یکی از دیگر مواردی که گاها می تواند موجب بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی شود، فعال بودن گزینه بوت سریع یا همان fast reboot است. غیرفعال کردن گزینه بوت سریع باید از قسمت بایوس لپ تاپ انجام شود. بدین منظور لازم است طبق روش زیر عمل کنید:
- ابتدا لپ تاپ را ریستارت کرده و در همان زمانی که لپ تاپ اچ پی در حال ریستارت شدن است، چند مرتبه دکمه delete را فشار دهید. این روش شما را به بخش تنظیمات بایوس لپ تاپ وارد می کند.
- از قسمت تنظیمات بایوس لپ تاپ اچ پی گزینه advanced را پیدا کنید.
- در میان گزینه های نمایش داده شده، گزینه fast reboot را پیدا کرده و در صورت فعال بودن، آن را غیر فعال کنید.
- حال باید یک مرتبه دیگر لپ تاپ را ریستارت کرده و عملکرد آن را بررسی کنید.
رفع بوت نشدن لپ تاپ HP با استفاده از startup repair
یکی از ابزارهایی که کاربران ویندوز 10 می توانند برای رفع مشکل بالا نیامدن لپ تاپ HP استفاده کنند، ابزار startup repair است. مزیت این ابزار این است که عملکرد آن وابسته به بالا آمدن لپ تاپ نبوده و حتی در حالت بوت نیز کار می کند. برای استفاده از این راهکار بهتر است به شیوه زیر عمل کنید:
- در اولین مرحله لازم است که یک فلش نصب حاوی ویندوز 10 یا دیسک ویندوز را درون لپ تاپ قرار دهید.
- در مرحله بعدی برای رفع اختلال بالا نیامدن لپ تاپ اچ پی باید سیستم را روشن کنید.
- در منوی بوت که بر روی صفحه به نمایش در می آید، گزینه disk windows را انتخاب نمایید.
- پس از وارد شدن به صفحه نصب ویندوز گزینه troubleshoot را انتخاب کنید.
- حال باید به دنبال گزینه advanced options گشته و آن را انتخاب نمایید.
- در انتها نیز گزینه startup repair را انتخاب نمایید.
- در این مرحله لپ تاپ شروع به ریستارت شدن می کند. زمان کافی برای این مرحله را به لپ تاپ بدهید و بررسی کنید که آیا مساله بوت نشدن لپ تاپ اچ پی برطرف شده است یا خیر.
راه اندازی ویندوز در حالت safe mode
زمانی که یکی از عملکردهای ویندوز با مشکل مواجه می شود، یکی از روش های کارآمد برای رفع عیب سیستم استفاده از گزینه safe mode است. بالا نیامدن لپ تاپ HP نیز از این مساله مستثنی نبوده و می توان برای رفع آن از حالت safe mode استفاده کرد.
این گزینه حالتی است که در آن بسیاری از عملکردها غیرفعال شده و سیستم تنها با فایل ها و درایورهای ضروری بالا می آید. در چنین مواردی می توانید با انجام روش های خاص، به عنوان مثال فعال کردن آنتی ویروس و بررسی سیستم از لحاظ وجود بدافزارها، مشکل را برطرف کنید. ورود به حالت safe mode به شیوه زیر است:
- لپ تاپ خود را ریستارت کنید.
- در زمانی که لپ تاپ در حال ریستارت شدن است، چندین مرتبه کلید F8 را فشار دهید تا وارد صفحه مشکی رنگی شوید.
- در این صفحه به دنبال گزینه safe mode بگردید. برای جا به جا شدن بین گزینه ها می توانید از کلیدهای جهت بر روی کیبورد لپ تاپ اچ پی خود استفاده نمایید.
- حال به سیستم زمان بدهید تا به صورت کامل بالا بیاید.
- در همین محیط safe mode آنتی ویروس را باز کرده و یک مرتبه سیستم را به طور کامل اسکن نمایید.
- در آخرین مرحله یک مرتبه لپ تاپ را ریستارت کرده و بررسی کنید که آیا مشکل بالا نیامدن لپ تاپ HP برطرف شده است یا خیر.
راهکارهای جلوگیری از بروز مشکل بوت نشدن لپ تاپ HP
- سعی کنید همیشه ویندوز خود را آپدیت نگه دارید.
- نرم افزارها و بازی های مورد نظر خود را تنها از منابع و وبسایت های معتبر دانلود کنید تا از آلوده نبودن آنها به ویروس ها اطمینان داشته باشید.
- درایورهای لپ تاپ را به روز رسانی کنید.