از آنجا که نگهداری درست از کارتریج و تونر می تواند بر ماندگاری و عمر مفید این مواد مصرفی بیافزاید، در این مقاله قصد داریم پس از آشنایی با تفاوت های کارتریج و تونر، بهترین روش های موجود جهت نگهداری از آن ها را نیز با شما به اشتراک بگذاریم.
پیاده سازی نکات ذکر شده در بخش های آتی، نه تنها به عمر مفید کارتریج و تونر خواهد افزود بلکه سبب کاهش هزینه هایی می شود که احتمالاً کاربر ناچار است جهت خرید کارتریج و تونر و یا حتی تعمیر پرینتر به جهت آسیب های احتمالی به سایر قطعات دستگاه صرف کند.
پرینترهای جوهرافشان سیاه و سفید، جهت چاپ اسناد، صرفاً از یک کارتریج برای جوهر سیاه استفاده می کنند لیکن پرینترهای جوهرافشان رنگی، حداقل از سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی استفاده میکنند. به برخی از پرینترها جهت خروجی بهتر، دو رنگ دیگر اضافه می کنند و با داشتن ۶ رنگ، چاپ با کیفیت تری را انجام می دهند.
پرینترهای لیزری آندسته از پرینترهایی هستند که جهت چاپ از جوهر استفاده نمیکنند. کارتریج آنها از پودرهای مخصوص سیاه و رنگی انباشته شده که توسط مکانیزم خاص و منحصر بفردی، و با استفاده از ذرات معناطیسی و غلطک های خاص، عملیات پرینت را انجام می دهند.
شارژ کارتریج پرینتر اچ پی تو خونه یا محل کارت تمام شده؟ با یه تلفن با نمایندگی مرکزی اچ پی در ارتباط باش تا در کوتاه ترین زمان ممکن مشکلت رو بررسی و حل کنیم.
کارتریج در انواع پرینتر
1. پرینتر جوهرافشان :
بهترین کاغذ برای استفاده پرینترهای جوهری، کاغذی است که جذب و نفوذپذیری کمتری دارد. نفوذ ناپذیری کاغذ سبب می شود که پرینتر، جوهر کمتری مصرف کند و این ماده مصرفی (جوهر) عمر طولانی تری داشته باشد. برای مثال کاغذهای گلاسه به سبب ماهیت نفوذناپذیرشان برای استفاده در پرینترهای جوهرافشان مناسب هستند. این کاغذها جذب کمتری دارند و جوهر کمتری مصرف می کنند.
نکته دیگری که رعایت آن افزایش بهره وری جوهر را به دنبال خواهد داشت نگهداشتن دستگاه در حالت استند بای است. چاپگرهای جوهر افشان در هر بار روشن شدن یکبار عمل Ink system preparation را انجام می دهند. این امر بخشی از جوهر را توسط قسمت Service Station که مسئول پک سازی و تمیز نگهداشتن هدها است، جذب می نماید. بنابراین در شرایطی که با فواصل معین نیاز به چاپ دارید مثلا یک ساعت به یک ساعت، دستگاه را خاموش ننمایید و اجازه دهید دستگاه به حالت stand by برود.
پرینترهای جوهرافشان نسبتاً ارزان هستند و قیمت آنها پایین است ضمن آن که چندکاره نیز هستند (هم پرینتر رنگی هستند، هم اسکنر و هم دستگاه کپی). نکته منفی این دستگاه ها، جوهر مصرفی شان است که نسبتاً گران است لذا اکثر توجهات بجای حفظ و نگهداری از پرینترها، به کارتریج آنها معطوف شده است.
2. پرینتر لیزری :
در اغلب چاپگرهای لیزری در قسمت print properties گزینه ای وجود دارد که می توان با استفاده از آن سطح کیفیت اسناد را تنظیم کرد. این بخش در چاپگرهای گوناگون یا به صورت گزینه های Fast و Normal و Best تقسیم بندی می شود و یا به صورت Normal و economode. شما می توانید بسته به سندی که می خواهید چاپ کنید و اینکه کیفیت چاپ این سند تا چه اندازه برایتان مهم است یکی از گزینه ها را برگزینید. در صورتی که اسنادی که قصد چاپ آنها را دارید چندان مهم نیستند بهتر است سطح کیفی پایین را انتخاب کنید تا تونر شما عمر مفید بیشتری داشته باشد.
همانگونه که می دانید میان میزان بازدهی کاتریجها با سطح پوشش چاپ، رابطه مستقیمی وجود دارد. بنابراین بهتر است در استاندارهای نامه نگاری سازمان ها و ادارات فونتهای ظریفتری بکار برید. (مثلا در متون تایپی خود، فونت های کوچک تر نظیر تهران را جایگزین فونتهایی نظیر تیتر، نازنین و رویا نمایید.) این کار با صرفه جویی در تعداد صفحات چاپ شده کمک می کند تا تعداد صفحات قابل چاپ توسط کارتریج افزیش دهید.
بسته بندی کارتریج پیش از شارژ آن
وقتی جوهر کارتریج تمام شود یا رو به اتمام است اگر دقت لازم در نگهداری آن به عمل نیاید، سریعاً خشک شده و دیگر نمیتوان آن را پر کرد. پس وقتی نشانه های اتمام جوهرِ کارتریجهای رنگی یا سیاه مشاهده شود بهتر است بلافاصله نسبت به خارج سازی و بسته بندی آن اقدام کرد.
وسایل لازم جهت بسته بندی کارتریج عبارتند از:
- کیسه پلاستیکی زیپدار (زیپلاک)
- یک نوار باریک (۳۰ در ۲ سانتیمتر)
- کش حلقهای
روش بستهبندی کارتریج به شرح زیر است:
در نخستین گام لازم است که کارتریج خالی را از پرینتر خارج کنید. در ادامه نوار باریک را چندبار تا کنید تا کوچک شود. نوار را خیس کنید (نوار کاملاً خیس و تر باشد اما آب از آن چکه نکند). سپس کارتریج و نوار خیس شده را در پلاستیک قرار دهید. وظیفه این نوار خیس، مرطوب نگهداشتن داخل پلاستیک است.
به این نکته توجه داشته باشید که نوار خیس به بدنه کارتریج بچسبد
نکته: نوار خیس، هیچ تماسی با هد چاپ یا قسمتهای جوهری کارتریج نداشته باشد.
در پلاستیک را بسته و زیب آن را ببندید. با کش، دور پلاستیک را مهار کنید. در اولین فرصت نسبت به شارژ کارتریج اقدام نمایید. (در صورت تأخیر در شارژ کارتریج، توصیه می شود هفته ای یکبار نوار کاغذی داخل کیسه خیس شود)
نمایندگی تعمیرات اچ پی
مدیریت نمایندگی اچ پی در ایران پارت های موجود در این مرکز را به منظور ارائه هر چه تخصصی تر خدمات، به بخش های کوچکتر تقسیم نموده است. کارشناسان حاضر در نمایندگی اچ پی در ایران به دلیل برخورداری از دانش فنی و حضور در همایشهای تخصصی و آموزشی، توانایی آن را دارند تا تمامی عیوب و اختلالات ایجاد شده در دستگاه های اچ پی را رفع و برطرف نمایند.
مدیریت نمایندگی اچ پی در ایران مشتری مداری را رکن اصلی فعالیت های این شرکت می داند و اهتمام ویژهای به خدماترسانی سریع با قیمتها و هزینههای مصوب شرکتی به هموطنان گرامی دارند. تمامی خدمات ارائه شده در این مرکز، بر اساس استانداردهای جهانی و اصول علمی مطرح شده از سوی کمپانی اچ پی صورت میپذیرد.
شما کاربران گرامی می توانید جهت آشنایی هر چه بیشتر با پارتهای تعمیرات اچ پی و خدمات تخصصی ارائه شده در آنها به بخش زیر مراجعه نمایید.